26 de novembre del 2013

LES CAMPANES DE MAÓ.

  L'any 1914 el vaixell alemany "Mathilde" es trobava descarregant fusta en el port de Maó. El mateix dia que havien de tornar a casa va esclatar la primera guerra mundial. 
  Les lleis internacionals obligaven al vaixell a romandre en el port maonès fins a la fi del conflicte. L'estada va durar fins a l'any 1919. Durant cinc anys la tripulació alemanya van viure, i sobreviure, a la illa de Menorca. Una dura situació, agreujada pel desconeixement de l'idioma, que va trobar la solidaritat i hospitalitat que els van dispensar els habitants de la ciutat de Maó.

  Gairebé cent anys més tard la néta del capità del "Mathilde", María Herrmbrodt, i el seu marit Irwin Scollar, en agraïment pel bon acolliment dels maonesos als tripulants del buc de càrrega alemany, han fet una donació a la Parròquia de Santa María de Maó. Un conjunt harmònic de vuit campanes litúrgiques afinades que formen una octava musical. Aquestes campanes han estat construïdes de forma artesana en el monestir benedictí de Maria Laach (Alemanya).

  Ahir van começar a pujar-les dalt del campanar.